Welke auto kies ik? Volkswagen editie

Wil jij graag een auto kopen, maar twijfel je nog welke? Laat je dan door ons informeren over de voors- en tegens van verschillende merken. Een paar handige handvatten voor jou om je te helpen met de keuzestress! In deze blog lichten we de voor- en nadelen van Volkswagen voor je toe. In 2015 is VW negatief in het nieuws gekomen met een emissieschandaal, door de media inmiddels liefkozend bestempeld als ‘Dieselgate’. Door gebruik te maken van zogeheten sjoemelsoftware is de uitstoot van NOx (zuurstof en stikstof) bij VW gereduceerd tot de maximale norm, waardoor de auto’s soms onterecht op de weg werden toegelaten. In normale taal: de uitstoot van vervuiling leek minder dan wat het daadwerkelijk was, waardoor sommige auto’s goed werden gekeurd om de weg op te mogen terwijl zij niet aan de norm voldeden. Een klap voor het imago van VW, maar is het genoeg reden om er niet in te willen rijden? Laten we eens kijken naar de feiten.  

Waarom wel?

Om te beginnen: VW is het meest verkochte automerk op ons continent. De Golf is zelfs de meest verkochte auto ter wereld, gevolgd door de VW-Beetle. Dat wil natuurlijk iets zeggen: het merk VW is immens populair om de volgende redenen:
  • Het uiterlijk van met name de Golf en Polo wordt goed gewaardeerd: de auto’s zijn lekker compact, maar worden ook gezien als stijlvol;
  • VW-auto’s rijden soepel (een zeer stabiele wegligging) en doorgaans ook lekker stil;
  • VW-auto’s hebben een sterke motor en rijden doorgaans vrij zuinig;
  • Als je spreekt over kwaliteit en betrouwbaarheid, praat je over VW: deze auto’s zijn doorgaans niet stuk te krijgen (met name de Golf) en laten je niet in de steek.

Waarom niet?

Zoals met alles in het leven, is het niet al goud wat blinkt. VW kent als merk natuurlijk ook zijn minder sterke punten. Redenen om juist níet voor een VW te kiezen, zijn als volgt:
  • De meeste Volkswagens zijn vrij prijzig in aanschaf wanneer je dit afsteekt tegen andere merken. Dit komt door de immense populariteit;
  • Vanwege diezelfde populariteit staan VW-auto’s hoog op de lijst van meest gestolen auto’s;
  • Het verzekeren van de meeste modellen Volkswagens is best duur;
  • De versnellingsbak van de VW-Polo laat nog wat te wensen over;
  • Heb je je oog laten vallen op een Beetle? Bedenk je dan dat reparaties vaak behoorlijk prijzig zijn.

Conclusie

Wil je een stevige, kwalitatieve auto die ook nog eens lekker rijdt? En ben je bereid om daarvoor iets meer te betalen in aanschaf en verzekering? Dan is VW een goede keuze voor jou. Let wel op: alles wat hierboven is benoemd is gebaseerd op de gemiddelde ervaring. Ook een VW kan mankementen vertonen, dus individuele ervaringen kunnen afwijken van het algemene beeld. Waarvoor je ook kiest bij de aanschaf van een nieuwe auto: we wensen je veel rijplezier toe!
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *