logo
loader_img.gif

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

APK-keuring

Werkplaatsafspraak plannen?

Vul het direct in.

APK-keuring

APK is de Algemene Periodieke Keuring, een veiligheidsmaatregel die is ingesteld door de overheid. Uw auto wordt tijdens de APK gekeurd door een officiële APK-keurmeester, die uw auto nakijkt op drie onderdelen: verkeersveiligheid, milieu en registratie. Eventuele gebreken komen hierbij aan het licht, waardoor uw risico op schade aanzienlijk wordt verminderd of zelfs voorkomen.

Nagenoeg ieder autobedrijf voert APK uit. Waarom zou u dan tóch voor Profile Auto RenZ kiezen? Simpel: bij ons weet u zeker dat u niet al een stel nieuwe ruitenwissers nodig hebt bij binnenkomst: wij kijken uitvoerig en verkopen u geen zaken die u niet nodig hebt. We zijn snel, gemakkelijk en stellen uw belang voorop.

Wet- en regelgeving
Is uw auto drie of vier jaar oud? Dan moet u hem tweejaarlijks laten keuren. Is uw auto acht jaar oud? Dan komt de keuring jaarlijks terug. De APK is bedoeld voor uw veiligheid en die van uw medeweggebruiker. Als uw auto niet is (goed)gekeurd, mag u er dan ook niet mee rijden. Hoewel gebreken zichtbaar worden tijdens de APK, raden we u wel aan om uw auto goed te onderhouden en zeker jaarlijks in te boeken voor een controle, of kleine- of grote onderhoudsbeurt.

Wanneer moet mijn auto worden gekeurd?
In het verleden ontving u bericht van het RDW wanneer uw auto gekeurd moest worden. Vaak is dat niet meer het geval. U moet het dus zelf in de gaten houden. Dit kunt u doen door op de website van het RDW te kijken (klik hier). U kunt ook kijken naar het APK-keuringsrapport, waar de vervaldatum op staat.

MEER WERKPLAATS SERVICES

whatsapp_icon

Whatsapp ons!

whatsapp_icon
Morgen Internet - Light website