Waar koop jij je auto?

online shopping We leven in een digitaal tijdperk, of je dit nu leuk vindt of niet. Waar je vroeger uren en dagen kwijt was en stad en land moest afsjouwen om uit te vinden welke auto bij je past en welke garage iets dergelijks heeft staan, kun je het nu met een druk op je knop zien vanuit je luie stoel. Natuurlijk loop je dan nog wel even binnen om een proefritje te maken als je jouw auto hebt gevonden. Maar je wordt doodgegooid met websites die auto’s aanbieden! Om je te helpen hebben we de meest betrouwbare sites op een rijtje gezet.

Autoscout24.nl

Autoscout24.nl is één van de grootste online aanbieders van Nederland. Je vindt hier eigenlijk wel zo’n beetje alle universele autobedrijven die iets doen met verkoop. Doorgaans staan er meer dan tweemiljoen auto’s geadverteerd via deze aanbieder. Niet slecht! Er moet toch bijna wel iets tussen zitten wat jij geschikt vindt.

Gaspedaal.nl

Ook Gaspedaal.nl is een betrouwbare website als je online wilt zoeken naar een auto. Het aanbod is wel een stukje minder dan op Autoscout24: gemiddeld staan er tussen de 300.000 en de 500.000 auto’s geadverteerd op gaspedaal. Nu lijkt het ons dat je nog steeds genoeg keus hebt, dus dat mag geen probleem vormen.

Autotrack.nl

Autotrack is de hekkensluiter met gemiddeld tussen de 100.000 en 300.000 auto’s die worden geadverteerd. Nog steeds één van de grootste online spelers. Een prima site om jouw nieuwe auto op te zoeken en om in contact te komen met het juiste autobedrijf voor jou.

Marktplaats.nl

Marktplaats valt een beetje onder en boven de wet inzake online auto’s online kopen. Marktplaats is natuurlijk niet gespecialiseerd in auto’s: je kunt er nagenoeg alles kopen wat je maar wilt. Dat boezemt misschien niet heel veel vertrouwen in, maar tegelijkertijd valt er ook wat positiefs te melden. Omdat marktplaats zo’n populair medium is, adverteert bijna iedere garagehouder via deze site.

Je hebt je auto gevonden… En nu?

In een eerdere blog van ons hebben we al tips gegeven over de aanschaf van een auto. Waar moet je op letten? Hoe kun je zien of de auto wel helemaal goed is? Deze tips gaan van kracht zodra je online je auto hebt gevonden. Er is wel een klein verschil: de bovenstaande sites bieden niet alleen auto’s aan van bedrijven, maar ook van particulieren. Vooral als je een auto van een particulier koopt moet je voorzichtig zijn: er is weinig bekend over de geschiedenis van de auto. Koop NOOIT een auto zonder deze eerst bij een BOVAG-erkende garage te hebben laten nakijken. Succes met je online zoektocht!
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *