Voor uw veiligheid en de onze

Soms zou je er niet goed van worden: de jaarlijks terugkerende, verplichte Algemene Periodieke Keuring, oftewel APK. Toch is het maar goed dat dit in Nederland de norm is. Het zorg namelijk voor aanzienlijk minder ongelukken en pech op de weg.

Bij de APK wordt de auto getest op veiligheid en wettelijke milieueisen. Hebt u een nieuwe benzineauto gekocht?  Dan hoeft u pas na vier jaar de eerste APK te laten uitvoeren. Vervolgens nogmaals als uw auto zes jaar is en wanneer uw auto acht jaar is. Vanaf acht jaar dient uw auto jaarlijks te worden gekeurd. Bij een nieuwe dieselauto bent u na drie jaar verplicht om uw auto te laten keuren en vanaf dan jaarlijks.

In Nederland kunt u alleen APK laten uitvoeren bij bedrijven die RDW-erkend zijn, zoals Auto RenZ Kampen. Hiervoor hebben wij keurmeesters die voldoen aan wettelijk gestelde eisen. Houdt u er rekening mee dat de RDW steekproeven afneemt om de APK op uw auto te toetsen.

Het kan zijn dat uit het APK-rapport naar voren komt dat er mankementen zijn die verholpen moeten worden voor u weer de weg op mag. Als u hier geen rekening mee houdt en u bent uw auto langer kwijt dan verwacht, dan kan dit erg onhandig en vervelend zijn. Wij raden daarom aan om uw auto jaarlijks in te plannen voor een grote beurt. Zo krijgt u gratis APK en weet u zeker dat alle eventuele mankementen al bij voorbaat worden verholpen.