Welke auto moet je kiezen

Happy car   Een auto kopen is een leuke taak, maar het kan je toch best wat kopzorgen opleveren! Het is een beetje te vergelijken met rondlopen in de supermarkt met honger: er is zoveel lekkers om uit te kiezen dat je voor je het weet terugkomt met een paar kilo troep die je niet nodig hebt. Of je dan hebt meegenomen wat goed is voor je is nog maar de vraag… Daarom hebben we hier de meest gekochte auto’s voor je op een rij gezet met de reden wáárom mensen deze nu eigenlijk kopen. Misschien helpt het jou om de beslissing net wat makkelijker te maken. Deze handige collectie aan auto’s hebben we voor je samengesteld op basis van de auto’s die het meest worden verkocht in Nederland. Hier hebben we tenslotte iets anders nodig dan bijvoorbeeld onze Duitse nachbarn: zij moeten nog wel eens een berg op zien te komen terwijl hier zelfs de Vaalserberg niet meer is dan een uit de kluiten gegroeide molshoop.

Marco… POLO!

De Volkswagen Polo staat in Nederland met stip op 1 als het aankomt op de best verkopende auto’s. Dit is natuurlijk niet zo verwonderlijk. Volkswagen staat bekend om haar degelijke producten. “Niet kapot te krijgen”, is een veelgehoorde slagzin. Daar komt bij dat de Polo een B-klasse auto is, oftewel de meest gewilde klasse binnen Nederland. Als je op zoek bent naar een stevige en stabiele auto die toch betaalbaar is, dan sla je met een Polo de juiste weg in!

Als ik een eend in de zee rijd…

… Krijg ik er dan een Golf voor terug? De Eend is inmiddels een oldtimer en zodoende vrij veel waard, dus ik zou hem niet het water indrukken. Toch blijkt de Golf zeker de moeite waard te zijn! Hij volgt zijn broertje, de Polo, dan ook met nauwelijks afstand. De Golf is net wat luxer dan de gemiddelde Polo en behoort tot A-klasse auto’s. De reden om een Golf te kopen zijn hetzelfde als bij elke Volkswagen: degelijk gebouwd, oersterk en lekker stabiel. Waarom liever een Golf in plaats van een Polo? Het staat toch net wat sportiever.

Geen shade Deutschland

De derde meest verkochte auto in Nederland wederom een Duitse auto, ditmaal van het merk Opel. Specifieker een Opel Corsa. Grappig feit: de eerste drie auto’s waarin ik zelf heb gereden zijn een Corsa, Golf en Polo geweest. Maar dat terzijde. De Corsa wordt vaak gekozen omdat de auto goed presteert op vrijwel elk vlak: het is een sportief en pittig karretje, met genoeg ruimte en vooral rijcomfort. De Corsa doet het ook goed op zowel de snelweg als in de stad. Eigenlijk valt het wel wat te vergelijken met de Polo!

Een fort op wielen

Oké, oké, geen fort maar een Ford. Een Ford Fiësta, welteverstaan, staat op de vierde plaats van meest verkochte auto’s in Nederland. Net als de Polo en de Corsa behoort ook deze auto tot de B-klasse auto’s. Het rijden is wel echt een feestje! (Oké, gele kaart voor die grap). Ford is een Amerikaans merk, welke doorgaans stukken minder populair zijn in Nederland dan Europese merken. Daarom is het des te knap om toch in de top 5 te komen. Waarom dit gelukt is? Omdat je in de Fiësta met name betrouwbaarheid vindt (althans, dat zegt de consument). De auto slijt niet snel en onderhoud en reparaties zijn goedkoop. Daar komt bij dat de laatste modellen steeds meer op luxe zijn gericht. Voor elk wat wils dus!

En de hekkensluiter:

De Toyota Yaris sluit de top-5 van meest gekochte auto’s in Nederland. De Yaris is een lekker compact autootje en vooral goed te gebruiken in de stad. Iets met weinig parkeerplaats en toch genoeg ruimte… Afgezien daarvan wordt de Yaris wel gezien als een comfortabel en pittig wagentje. Het is dan ook de auto van het jaar 2000 geworden. En voor de groenliefhebber onder ons: nu ook nog te verkrijgen als Hybride! Misschien heeft deze blog jou geholpen met het maken van je keuze. De vijf bovengenoemde stalen rossen hebben veel mensen voor je heel erg blij gemaakt. De recensies zijn dan ook steevast goed. Veilige keuze! Toch ben ik benieuwd: stel je voor dat je één van de bovenstaande auto’s uit mocht zoeken. Welke werd het dan? Ik zie je antwoord tegemoet!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *