Het interieur van je auto

luc-van-loon-332580 We willen allemaal graag dat onze wagen er een beetje leuk uitziet, maar net als bij mensen gaat het natuurlijk ook om het innerlijk! Soms zien we auto’s die van buiten leuk zijn, maar als je dan een kijkje in de auto neemt schrik je je helemaal wezenloos. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn! Bovendien daalt de waarde van je auto behoorlijk als het interieur niet op peil is. Daarom een aantal tips voor de verzorging van je interieur, die je maar zo wat geld kunnen opleveren wanneer jij je auto verkoopt!

Regelmaat is je vriend

Een auto-interieur is helaas zeer besmettelijk. Je kunt ieder kruimeltje terugzien, met name omdat het natuurlijk een kleine ruimte is. Om alles tip-top in orde te houden adviseren we jou om minimaal eens per week je auto van binnen schoon te maken. Het is een kleine moeite wanneer je het gewoon bijhoudt en je auto (en de volgende bestuurder ervan) zijn je eeuwig dankbaar.

Materialen zijn belangrijk

Het is van belang dat je de juiste materialen gebruik om het interieur van je auto op en top te houden. Stoffen stoelen behandel je natuurlijk niet met hetzelfde goedje als lederen bekleding. Eén ding blijft wel hetzelfde: gebruik bij de schoonmaak een microvezeldoek. Deze doeken helpen je om ieder vuiltje weg te krijgen. Gebruik goede reinigers, bijvoorbeeld van Riwax of Cartec, om je bekleding te reinigen.

De grootste waardedrukkers

Je kunt nog zo zuinig omgaan met je interieur, er zijn twee zaken die de waarde van je auto enorm doen kelderen. De eerste daarvan is het vervoeren van je hond (of een ander huisdier dat haren loslaat). We zien vaak mensen met honden die hun auto willen verkopen. Haren zijn lastig uit de bekleding te halen, maar laten met name onaangename geurtjes achter. Dit drukt de waarde van je auto enorm. Bovendien levert het vervoer van huisdieren vaak kleine beschadigingen op. Maar er is één zaak die je interieur voorgoed verpest: roken in de auto. Als je rookt in je auto, is de geur er nooit helemaal meer uit te krijgen. Met name niet-rokers hebben hier een enorme hekel aan en zullen je auto niet willen kopen. Op de inruil krijg je dus niet al teveel terug.

Goedkoop is duurkoop

We kennen ze allemaal: de goedkope stofzuigertjes die je bij de Mediamarkt voor twee tientjes op de kop tikt. “Die neem ik mee”, denk je. Je bent tenslotte niet gek. Totdat je thuis komt en je stofzuiger uitprobeert. Behalve dat hij de zuigkracht van een bejaarde goudvis heeft, laat hij ook nog eens krassen achter op je mooie houden vloer. Je hebt dus twee tientjes weggegooid en in de tussentijd ook nog voor elkaar gekregen dat je jouw vloer een dure onderhoudsbeurt kunt geven. Zo gaat het ook met het interieur van je auto: probeer niet om alles zo goedkoop mogelijk te doen, want er zit behoorlijk wat rotzooi tussen. Zoek uit wat écht bij het interieur van jouw auto past en het slijt een stuk minder snel.

De meeste slijtage draag je aan je voeten

Misschien wel het belangrijkste onderdeel bij het onderhoud van jouw auto: stofzuig regelmatig! Het zand dat je meesleept elke keer dat je instapt is funest voor je auto. Ga maar na: schuurpapier is gemaakt van zand. Als je continu met schuurpapier over het interieur van je auto heen schaaft kun je wel nagaan wat er gebeurt. Door met je voeten heen en weer te schuiven terwijl er zandkorrels in je auto liggen bereik je hetzelfde effect.
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *